לעצם הלסת תפקיד מכריע בהצלחה של התקנת השתלים הדנטליים, מכיוון שהיא מספקת את הבסיס והתמיכה הדרושים לשתל להשתלב ולהתמזג עם עצם הלסת. ללא צפיפות ונפח מתאימים של עצם הלסת, השתל לא יוכל להשתלב כראוי, הוא עלול להתרופף או אפילו להיכשל. במקרים מסוימים, השתלת עצם או הליכים אחרים עשויים להיות נחוצים כדי לבנות את עצם הלסת ולהבטיח התקנת שתל מוצלחת. לכן, עצם לסת בריאה ותקינה חשובה להצלחה וליציבות ארוכת טווח של השתלות שיניים.
הרמת סינוס
הרמת סינוס היא הליך כירורגי המבוצע להגדלה מלאכותית של כמות העצם בלסת העליונה (מעל השיניים הטוחנות) לקראת השתלת שיניים, אזור זה מאופיין לרוב בעצם דקה שבמרבית המקרים אינה מספיקה לעיגון השתלים באופן מיטבי.
הליך זה כרוך בהרמת\בדחיקת רקמת הסינוס והחדרת חומר עצם מלאכותי בחלל שנוצר, שיאפשר את שיפור כמות העצם הזמינה להתקנה מיטבית ובטוחה של השתל.
הרמת סינוס היא הליך מורכב הדורש הכשרה וניסיון מיוחדים. חשוב לבצע הליך זה על ידי מומחה לכירורגיית פה ולסתות, המיומן ומנוסה בפרוצדרות אלו, כדי למזער את הסיכון לסיבוכים ולהבטיח תוצאה מוצלחת. בנוסף, המומחיות והקפדה של המומחה על הפרטים הקטנים הינם קריטיים למיקום ויציבותם של שתלים דנטליים ולהצלחת השיקום לאורך זמן.
שתלים קצרים
שתלים דנטליים קצרים הם שתלים באורך מופחת ובעלי שטח פנים רחב יותר והמשמשים כאשר אין גובה עצם מספיק והם מהווים חלופה לשתלים הרגילים.
השתלים הקצרים נועדו לספק יציבות גבוהה במצבים של עצם דלה, וכתוצאה מכך לאיחוי מוצלח של השתלים עם עצם הלסת ויציבות לטווח ארוך.
היתרונות של שימוש בשתלים קצרים, כוללים:
טיפול זעיר פולשני: מאפייני שתלים אלו מאפשרים פרוצדורות פחות פולשניות ועם זמן ריפוי קצר יותר.
שימור שיניים טבעיות: בעזרת שתלים קצרים ניתן למנוע את הצורך בהליכים נוספים כגון השתלת עצם והפחתת הסיכון לפגיעה בשיניים טבעיות סמוכות.
תפקוד מידי: במקרים המתאימים,ניתן להתקין את שתלים הקצרים גם עם פרוטוקול דנטלי של העמסה מיידית, המאפשרים למטופלים לקבל את השיניים הקבועות שלהם בפגישה אחת בלבד.
אחוזי הצלחה גבוהים: השתלים הקצרים בעלי שיעורי הצלחה גבוהים, מה שהופך אותם לפתרון אמין עבור מטופלים עם גובה עצם מופחת.
חשוב לבצע את הליך התקנת השתלים על ידי מומחה לכירורגיית פה ולסתות, בעל ניסיון והכשרה רבה בפרוצדורות מסוג זה, שכן הוא דורש מיומנויות וידע מיוחדים להשגת תוצאות מיטביות.
שתלים בהתאמה אישית\שתלים בזאליים
שתלים בהתאמה אישית, הנקראים גם "שתלי אוכף", הידועים גם כשתלים בזאליים, שונים מהשתלים המסורתיים, הן בעיצובם המותאם אישית לאנטומיית עצם הלסת והן בשיטת המיקום שלהם.
בניגוד לשתלים מסורתיים המותקנים לתוך עצם הלסת, "שתלי אוכף" מעוגנים על גבי השכבה החיצונית\הצידית והקשה של העצם המספקת בסיס חזק לשתל. זה מאפשר למקם את השתלים באזורים שבהם אין מספיק צפיפות וגובה עצם למיקום שתלים רגילים. "שתלי אוכף" משמשים לעתים קרובות במקרים של אובדן עצם חמור או כאשר התקנת שתלים מסורתית אינה מתאפשרת.
שתלים אלו מיוצרים עבורנו בחברת השתלים בתהליך דיגיטלי מתקדם ובהתאמה אישית ללסת המטופל, לאחר סריקה דיגיטלית של אזור המיועד להשתלה ובהסתמך על נתוני הדמיית הסי.טי .
עקירת שיני בינה כלואות ע"י מומחה לכירורגיית פה ולסתות
שיני בינה, יכולות להיות "כלואות" או להיפגע כאשר אין להן מספיק מקום לבקוע במלואן או לצמוח כראוי בקשת השיניים. כאשר אין מקום תקין לצמיחת שיני הבינה, הן עלולות להישאר כלואות חלקית או באופן מלא בתוך עצם הלסת.
חשוב לעקור שיני בינה כלואות במקרים מסוימים מכמה סיבות:
כאב ואי נוחות: שיני בינה שנפגעו כתוצאה מעששת עלולות לגרום לכאב, נפיחות ואי נוחות. זה עלול להוביל גם לנוקשות הלסת, כאבי ראש וקושי בפתיחת הפה.
זיהום ומחלות חניכיים: כאשר שיני בינה בוקעות חלקית, זה יוצר פתח שבו חיידקים יכולים להיכנס ולגרום לזיהום. זה יכול להוביל למחלות חניכיים, נפיחות ורגישות ברקמת החניכיים שמסביב.
עששת: שיני בינה נפגעות מחוסר האפשרות לניקוי כראוי, מה שהופך אותן לחשופות יותר להיפגע מעששת\חורים בשיניים. שיניים כלואות עלולות להפעיל לחץ על שיניים סמוכות, לתזוזתן ולגרימת נזק משני.
שיקולים אורתודנטיים: עבור אנשים העוברים טיפול יישור שיניים, שיני בינה כלואות עלולות להפריע להתקדמות הטיפול ולגרום לצפיפות או תזוזה של השיניים.
חשוב להתייעץ עם המומחה לכירורגיית פה ולסת במרפאתנו, שיוכל להעריך את המצב הספציפי שלך ולקבוע האם יש צורך בעקירת שיני בינה שנפגעו. הוא ישקול גורמים כמו המיקום, המצב והסיכונים הפוטנציאליים הקשורים לשיניים הסמוכות על מנת לקבל החלטה מושכלת לגבי אופן הטיפול.
לפרטים נוספים ולתאום ייעוץ התקשרו: 02-5612001
או השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם
Ⓒ כל הזכויות שמורות למרכז לרפואת שיניים דיסקין בע״מ | קידם אתרים לרופאים Avinu.co.il