טיפולי חניכיים

אנשים רבים סובלים ממחלות חניכיים מבלי שיהיו מודעים לכך, אחת מתופעות מחלת החניכיים היא שלרוב אינה גורמת לכאב ואינה מציבה סימנים ברורים לקיומה.

ישנם מספר סימנים המעידים על קיום מחלת חניכיים:

  • חניכיים אדומים ובוהקים
  • נפיחות חניכיים סביב השיניים
  • דימום מהחניכיים בעת צחצוח שיניים או שימוש בחוט דנטלי\קיסם.

 

אם גילית אצלך לפחות אחד מהסימנים, זהו סימן שמתפתחת מחלת חניכיים.

בשלבים יותר מתקדמים מופיעים סימנים חמורים יותר, כמו תזוזת שיניים, היווצרות מרווחים, רגישות בלעיסה, ריח פה לא נעים, כל אלו מעידים על מחלה מתקדמת יותר עם סיכון גבוהה לאבדן שיניים. אנו ממליצים להיבדק במרפאתנו לפני החמרת המצב.

 

חניכיים והבריאות הכללית
הקשר בין מחלות חניכיים להתפתחות מחלות כלליות הוכח במחקרים רבים, מחלות חניכיים, מהוות סיכון להתפתחות מחלות לב, פגיעה בכלי דם, החמרה של מחלת הסכרת ועוד…,
זאת בנוסף לסיכון להתרופפות אחיזת השיניים בעצם הלסת.

מה ההבדל בין נסיגת חניכיים למחלת חניכיים?
נסיגת חניכיים, זהו מצב שבו החניכיים נסוגות וגורמות לשיניים להיראות גדולות וארוכות יותר.
מצב זה פוגם באסתטיקה של השיניים ומגדיל את החשיפה לחדירת חיידקים ואת הסיכון לבעיות נוספות, כגון: עששת (ריקבון השיניים), רגישות לקור וחום, כאבי שיניים, ובמקרים קיצוניים אף לאבדן שיניים. נסיגת חניכיים היא תופעה בה רקמת החניכיים שעוטפת את השן נסוגה אל כיוון שורש השן, ובכך נוצרת חשיפה מוגברת של חומר שן.
מחלת חניכיים היא תופעה המתרחשת כאשר כל המנגנון המחזיק את השיניים נסוג: גם החניכיים, גם החלק המחבר את השיניים לעצם וגם העצם עצמה, כך שורש של השן נותר ללא תמיכה.
ככל שנקדים לאבחן את הבעיה, כך יהיה פשוט יותר לטפל בה בהצלחה.

מהו כיס חניכיים?

שאריות מזון ואבנית המצטברים על השיניים מעודדים בין היתר הצטברות של רובד חיידקים, רובד זה עלול לגרום לחניכיים להתנתק ממשטח השיניים ובעקבות כך עלול להיווצר כיס בחניכיים. למרווח (הכיס) הזה שנוצר חודרות שאריות מזון וחיידקים העלולים ללא הסרה מבוקרת של הרובד להמשיך לחדור אל רקמת החניכיים ובסופו של דבר לגרום למחלת חניכיים ולאובדן עצם הלסת.

טיפול סדירים אצל השיננית ושמירה על היגיינת פה יומיומית יפחיתו את הסיכוי להופעת כיסי חניכיים ומחלת חניכיים.

הקשר בין מחלת חניכיים וסוכרת

במחקרים רבים, נמצא כי באנשים עם מחלת חניכיים מתקדמת, רמת הסוכר הממוצעת (HbA1C) שנמדדה לאורך שנות המעקב הייתה גבוהה באופן משמעותי מהמשתתפים ללא מחלת חניכיים.

במחקרים נוספים הוכח כי סיבוכי סוכרת באיברים כגון הלב, הכליות והעיניים – היו רבים יותר בקרב חולי סוכרת עם מחלת חניכיים.

כמו כן, אנשים הסובלים מסוכרת מוגדרים כבעלי סיכון גבוהה הרבה יותר לפתח מחלת חניכיים וצריכים להיות מודעים לכך.

לסיכום, אבחון וטיפול במחלת חניכיים או הימנעות ממחלת חניכיים יכולים להועיל באופן משמעותי לחולה הסוכרתי.

חשוב מאד להקפיד על היגיינה יומיומית על פי הדרכת השיננית, על טיפולי שיננית תקופתיים, בד"כ לחולה הסוכרתי חשוב לבצע טיפול אחת ל 3-6 חודשים או בהתאם להמלצת השיננית.

מתי חשוב לפנות למומחה חניכיים(פריודונט)?

במידה והנך סובל מדלקת\מחלת או נסיגת חניכיים, רופא השיניים או השיננית יפנו אותך לאבחון\טיפול אצל מומחה החניכיים במרפאתנו.

האבחון נעשה על ידי בדיקה של חלל הפה, סגר השיניים והמנשך, בדיקת מרווחים בין השיניים, בדיקת אחיזת השיניים בעצם הלסת ובדיקת עומק של כיסי החניכיים ובהתאם לממצאים ימליץ לך על תכנית לטיפול ושיקום רקמת החניכיים.

דילוג לתוכן